diumenge, 3 de febrer del 2013

Context històric segle XV

Bon dia lectors/es!!

Per ficar-vos amb situació d’aquest bloc, primerament comensarem amb la context històric d’aquesta obra.
Anem enrere fins al segle XV per especificar 1490 a València era un centre demogràfic , social, polític, econòmic i fundamentalment cultural de la corona d’Aragó, hi havia un gran avanç i esperança en l’àmbit econòmic amb un gran control polític i una gran estabilitat social. La societat estava ben organitzada i formada per 3 estaments que els constituïen els cristians, moros i jueus.
La mà major , eren la noblesa i principalment els cavallers. Aquestos defensaven però a partir d’aquesta época es dedicaran als tornejos. La mà mitjana formada per els comerciants , funcionaris i diferents oficis liberals, i per finalitzar existia el tercer estament format per la majoria de la població ,la mà menor, el poble, on hi havien artesans, pagesos i dependents feudals.
València es converteix en la nova Barcelona , una gran recuperació  amb la  pujada de l’artesania , a partir de l’estabilitat al camp té una repercussió al camp del comerç i mercantil. Això va comportar una construcció d’importants edificis com la llotja  i el Palau de la Generalitat.
En l’àmbit literari cal destacar a grans autors com Ausiàs March , Jaume Roig i el gran Joanot Martorell.





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada